Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Ursula Piech (55 de ani) se va numara printre candidatii pentru ocuparea scaunului lui Michael Frenzel, directorul general al operatorului de turism TUI, in Board-ul Volkswagen, precizeaza Mediafax.

Ferdinand Piech, care va implini luna viitoare varsta de 75 de ani, va cere actionarilor un nou mandat la presedintia Consiliului.

Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche, fondatorul Porsche si designerul renumitului Beetle, este cunoscut drept un strateg versat, lider incontestabil al Volkswagen, precizeaza Mediafax.

Citeste si:

Piech a plasat in 2010 actiunile mostenite la Volkswagen in doua fundatii, peste care detine controlul absolut pana la moarte, scria atunci revista Focus.

Controlul asupra actiunilor la VW ar trebui sa-i revina ulterior Ursulei Piech, cu conditia ca cei doi sa ramana impreuna pana la moartea magnatului, iar sotia sa nu se recasatoreasca, potrivit Focus.

Nu este clar cine va controla Volkswagen dupa disparitia lui Piech, insa Germania nu duce lipsa de traditie in privinta preluarii unor mari companii de catre vaduvele fondatorilor lor, noteaza Reuters, dand exemplu grupurile Axel Springer si Bertelsmann.