Grecia si Comisia Europeana cer BEI sa elibereze fondurile, a declarat Gikas Hardouvelis, principalul consilier economic al premierului elen, Lucas Papademos.

"Cred ca in final se va intampla", a spus Hardouvelis, la postul de televiziune Mega, adaugand ca BEI ar putea imprumuta banii prin intermediul bancilor locale, citeaza Mediafax.

Dupa succesul programului de reducere a indatorarii statului, Grecia cauta acum modalitati de a-si reporni economia, aflata in al cincilea an de recesiune.

Masurile de austeritate impuse pentru cele doua pachete de ajutor financiar, aprobate de statele din zona euro si FMI in mai putin de doi ani, au impins Grecia in cea mai puternica recesiune de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si:

Produsul intern brut a inregistrat un recul de 7% anul trecut, iar investitiile au scazut cu 21%, dupa un declin de 15% in 2010.

BEI este ingrijorata de cresterea prea puternica a expunerii pe Grecia, astfel ca o solutie ar putea fi transferul fondurilor prin intermediul bancilor locale, a spus Hardouvelis.

In ultimii doi ani, banca a acordat finantari de peste 700 de milioane de euro marilor companii energetice din Grecia.