TRANZACTIE GIGANT in curierat: UPS cumpara TNT pentru 5,2 MLD. euro

United Parcel Service (UPS) va plati 5,2 miliarde euro (6,8 miliarde de dolari) in cash pentru preluarea grupului olandez TNT, au anuntat cele doua companii de curierat, care vor forma un gigant al industriei de logistica, avand vanzari anuale de 45 miliarde euro, transmite Reuters.

TNT a aratat ca board-ul executiv si consiliul de supraveghere sprijina in unanimitate oferta grupului american UPS, de 9,5 euro pe actiune, ridicata de la nivelul de 9 euro pe actiune propus in luna februarie, potrivit Mediafax.

PostNL, cel mai mare actionar al TNT, cu 29,8% din titluri, a anuntat de asemenea ca va accepta oferta.

Pretul este cu 53,7% mai ridicat fata de cotatia bursiera a TNT din ultima zi inaintea aparitiei primului anunt oficial privind negocierile cu UPS.

UPS, cea mai mare companie de curierat si expediere internationala, vrea sa preia TNT pentru a-si consolida extinderea in Europa, in special pe piete ca Marea Britanie, Franta, Germania si Olanda.

TNT s-a desprins din compania olandeza de servicii postale PostNL si a fost listata anul trecut la Amsterdam.

Din cauza profiturilor in scadere si perspectivelor slabe pentru acest an, managementul TNT a fost supus unor presiuni dure din partea actionarilor, inclusiv fondurile Jana Partners si Alberta Investment Management Corp.

Potrivit celor mai recente date disponibile, UPS Romania a avut in anul 2010 o cifra de afaceri neta de 77,7 milioane lei (18,4 milioane euro), in timp ce TNT Romania a inregistrat afaceri de 143,5 milioane lei (34 milioane euro).

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Marii curieri au facut mai multi bani in 2014
Setari Cookie-uri