Grecia va reveni la crestere economica in mai putin de doi ani si este hotarata sa evite o noua restructurare a datoriilor si iesirea din zona euro, a declarat premierul elen Lucas Papademos, transmite AFP.
"Sunt convins ca am parcurs mai mult de jumatate din drumul catre redresare economica, chiar daca procesul de consolidare bugetara va dura o perioada mai indelungata. Cresterea economica pozitiva va fi atinsa in mai putin de doi ani", a aratat Papademos, scrie Mediafax.

In opinia sa, marea majoritate a grecilor sunt gata de orice pentru a ramane in zona euro, in pofida manifestatiilor aproape zilnice impotriva masurilor de austeritate adoptate de autoritatile de la Atena, la presiunea FMI si a Uniunii Europene.

Saptamana trecuta, FMI a revizuit in scadere estimarile privind economia elena, care ar urma sa iasa anul viitor din recesiune, dar cu o crestere nula, dupa o contractie de 4,8% asteptata in 2012, al patrulea an de scadere abrupta a PIB.

Potrivit raportului publicat saptamana trecuta de troica creditorilor, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI, Grecia trebuie sa faca noi eforturi de ajustare bugetara, in urmatorii doi ani, pentru a indeplini obiectivele fixate in schimbul celui de-al doilea plan de ajutor, de 130 miliarde de euro.

Grecia a efectuat pe 12 martie un schimb de obligatiuni cu creditorii privati, fara precedent, prin care datoriile au fost reduse cu circa 105 miliarde de euro. Prin acest program, datoria publica a Greciei ar trebui sa scada la 120,5% din PIB pana in 2020, de la 160% in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri