Credit Suisse, a doua mare banca din Elvetia, a redus cu 55% compensatiile totale acordate pentru 2011 directorului general Brady Dougan, la 5,82 milioane de franci elvetieni (6,37 milioane dolari), dupa ce profitul net a scazut anul trecut cu 62%, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.
Compensatiile includ in mare parte un salariu fix de 2,5 milioane de franci si actiuni in valoare de 3 milioane de franci elvetieni, potrivit datelor publicate de banca.

Dougan a primit in 2010 compensatii de 12,8 milioane de franci elvetieni.

Directorul diviziei de management al activelor, Robert Shafir, este cel mai bine platit membru al board-ului bancii, cu compensatii de 8,5 milioane de franci elvetieni.

Credit Suisse a anuntat luna trecuta ca a redus cu 41% fondurile pentru bonusuri aferente anului 2011, iar compensatiile membrilor consiliului de administratie cu 57%, dupa ce operatiunile cu instrumente financiare au inregistrat pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv.

Fondurile pentru bonusuri alocate diviziei de investment banking au fost reduse cu 51%.

Profitul net al Credit Suisse a scazut anul trecut la 1,95 miliarde de franci elvetieni, de la 5,1 miliarde de franci elvetieni in 2010.

Directorul general al UBS, cea mai mare banca elvetiana, Sergio Ermotti, venit la conducere in aprilie anul trecut, a primit compensatii de 6,35 milioane de franci.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri