Tranzactia presupune preschimbarea a fiecare opt actiuni Civica in cinci actiuni Caixa, pretul la care a fost evaluata institutia de credit absorbita de concurentul mai mare fiind cu 11% sub cotatia bursiera de la finalul sedintei de vineri.

Activele CaixaBank vor creste astfel cu 72 miliarde euro, la 342 miliarde euro, iar soldul depozitelor va ajunge la 179 miliarde euro, potrivit institutiei financiare, care a devenit astfel cea mai mare banca spaniola dupa operatiunile de pe piata locala.

Presedintele Caixa, Isidro Faine, a declarat in luna ianuarie ca anticipeaza "un val de fuziuni" in sectorul bancar spaniol, deoarece guvernul exercita presiuni asupra bancilor pentru a le determina sa recunoasca pierderile acumulate pe activele imobiliare din portofolii.

Citeste si:

Civica s-a listat in luna iulie a anului trecut, cand a atras 600 milioane euro, iar pretul de vanzare catre Caixa este cu 27% sub cotatia rezultata in urma ofertei publice initiale.

Caixa are o capitalizare de piata de 12,1 miliarde euro.

Tranzactia se va incheia in trimestrul al treilea, iar bancile estimeaza reduceri de costuri de 540 milioane euro pana in 2014 datorita fuziunii.