Sindicatele din Spania au demarat greva generala pentru a protesta impotriva noilor reforme ale muncii aplicate de guvern. Greva a blocat in mare parte transporturile rutiere, feroviare si aeriene.
Noile masuri ce vor reforma piata muncii din Spania vor fi aprobate vineri si vor economisi zeci de milioane de euro, potrivit BBC.

Greva aceasta este prima de la adoptarea noului guvern. Un numar de 58 de persoane au fost retinute in timpul ciocnirilor dintre protestatari si politie, iar noua au fost ranite.

Printr-un aranjament intre guvern si sindicate, serviciile de transport in comun si cele feroviare au fost mentinute la un nivel minim, iar in privinta zborurilor s-a acceptat operarea a 10 calatorii interne si 20% dintre zborurile externe.

Reprezentatii sindicatului UGT au declarat ca numarul de participanti este ridicat si multi dintre ei sunt angajati ai fabricilor Renault, Seat, Volkswagen si Ford.

Televiziunile regionale din Andaluzia, Catalunia si Madrid si-au intrerupt transmisiile.

Guvernul spaniol, care are mai putin de 100 de zile de la infiintare, incearca sa indeplineasca cerintele fiscale ale Uniunii Europene si investitorilor internationali, iar in acelasi timp sa evite soarta Greciei, Irlandei si Portugaliei care au fost nevoite sa apeleze la un program de bailout.

Noua administratie condusa de Mariano Rajoy a aprobat un decret legat de drepturile angajatilor care faciliteaza concedierea lor, taierea salariilor si modificarea altor conditii din contractul de munca, potrivit The Guardian.

Rata somajului din Spania este aproape 23%, cea mai ridicata din zona euro, si de aproape 50% in randul tinerilor. Se prevede in anul curent o scadere de 1,7% a economiei spaniole.

Administratia guvernamentala crede ca noile reforme vor crea un mediu de afaceri mai flexibil intr-o tara cu o economie care stagneaza si care are nevoie de noi locuri de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri