Intr-un interviu publicat, luni, de publicatiile Le Republicain Lorrain, L’Est Republicain si Vosges Matin, Sarkozy a anuntat liniile generale ale planului, fara a da insa detalii legate de diminuarea cheltuielilor. Presedintele francez ar putea oferi informatii suplimentare la sfarsitul acestei saptamani, parte a platformei sale electorale, informeaza Mediafax.

La sfarsitul anului trecut au fost adoptate majorari de taxe echivalente cu venituri noi de 32 de miliarde de euro, iar rezultatele complete vor fi vizibile din acest an. Restul de opt miliarde de euro vor fi asigurate din taxe pe care Sarkozy a promis ca le va impune, inclusiv pe veniturile la nivel global ale marilor companii franceze.

Principalul rival al lui Sarkozy la viitoarele alegeri prezidentiale, socialistul Francois Hollande, vizeaza aducerea bugetului pe echilibru in 2017, un an mai tarziu ca Sarkozy, si a promis sa stranga alte 20 de miliarde de euro din taxe pana la sfarsitul mandatului de cinci ani si sa elimine scutiri de taxe de 29 miliarde de euro.

Citeste si:

Franta s-a incadrat lejer in deficitul bugetar tintit pentru anul trecut, cu o rata de 5,2% din PIB, cu 0,5 puncte procentuale mai mica fata de obiectivul oficial al guvernului.