Compania americana Terrafugia a efectuat cu succes primul zbor al unei masini cu aripi pliabile, numita Transition, deschizand calea comercializarii acesteia peste un an, relateaza AFP, preluat de agentia Mediafax.

"Cu acest zbor, echipa noastra a demostrat capacitatea de a transforma in realitate ceea ce pana acum era considerat un vis imposibil de realizat", a declarat fondatorul companiei, Carl Dietrich.

Cu o autonomie de 787 de kilometri, Transition are o latime de 2,3 metri in versiunea de masina, ceea ce ii permite accesul intr-un garaj obisnuit, si de 8 metri cu aripile desfasurate pentru zbor.

Pentru decolare, vehiculul are nevoie de o pista cu o lungime de 762 de metri, ceea ce face imposibil sa se inalte imediat deasupra ambuteiajelor.

Terrafugia a primit deja 100 de comenzi pentru Transition, care va avea un pret de 279.000 de dolari.

Mai multe companii au incercat deja sa comercializeze masini zburatoare, dar niciuna nu a reusit sa vanda mai mult de cateva modele.

Prototipul Transition va fi prezentat la salonul auto international de la New York, care va avea loc intre 6-15 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei.

Terrafugia, cu sediul in Woburn, Massachusetts, este o companie aerospatiala fondata de piloti si ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, sustinuti de investitori privati, si are obiectivul de a proiecta si produce vehicule revolutionare, aeriene si terestre, care sa dea libertate si flexibilitate clientilor.

Numele companiei provine din latina si inseamna "evadare de pe Pamant".

Foto: terrafugia.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum va puteti transforma masina pe combustie intr-o Tesla