Ajutoarele oferite in 2011 de statele membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) au valorat mai putin fata de 2010. Valoarea lor a fost afectata de inflatia care a devalorizat monedele tarilor, fapt ce a micsorat cu 3% sumele alocate.
In 2011, ajutoarele alocate de Comitetul de Asistenta al OCDE au totalizat 133,5 miliarde dolari, in aparenta o suma mai mare fata de cele 128,5 miliarde dolari alocate in 2010. Insa, daca se aplica rata inflatiei valoarea din 2011 este cu aproape 3 procente mai mica decat cea din anul precedent, fiind prima scadere din ultimii 15 ani.

Acest lucru nu inseamna ca guvernele au redus bugetul ajutoarelor, insa banii valoreaza mai putin din cauza inflatiei, noteaza The Guardian.

Diminuarea fondurilor de asistenta a tarilor slab dezvoltate reprezinta un motiv de ingrijorare din cauza ca vine intr-un moment in care tarile dezvoltate se confrunta cu problema datoriilor suverane si nu pot suplimenta aceste fonduri, a declarat secretarul general al OCDE, Angel Gurria.

Ajutoarele acordate Africii Sub Sahariene au fost de 28 miliarde dolari, ceea ce inseamna o depreciere de 0,9% fata de 2010. Cu toate aceste pe intregul continent african sumele alocate au crescut cu 1 procent, la 31,4 miliarde dolari, datorita concentrarii fondurilor in Africa de Nord afectata de revolutiile din regiune.

Valoarea neta a fondurilor de asistenta a crescut cu 63% intre 2000 si 2010. Cei mai mari contribuabili la fondurile de ajutorare din 2011 au fost Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franta si Japonia.

Cele 27 de state din Uniunea Europeana au contribuit cu 53 miliarde euro (69 miliarde dolari), aproape jumatate din valoarea totala a fondurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri