Actiunile AOL cresc dupa anuntul privind vanzarea de patente catre Microsoft

Actiunile AOL au crescut luni pe bursa din Statele Unite cu 42% dupa ce compania americana de servicii de internet a anuntat un acord pentru vanzarea catre Microsoft a peste 800 de patente si aplicatii pentru patente intr-o tranzactie de 1,06 miliarde de dolari.

Actiunile AOL au urcat cu pana la 35% in deschiderea sedintei, potrivit CNN.

In timp ce actiunile AOL au urcat se aflau in urcare cu 42% la aproximtiv o ora dupa deschidere, cotatia Microsot pierdea 1,1%, noteaza Mediafax.

Intelegerea include si acordarea unor licente neexclusive Microsoft pentru patentele pe care AOL le va pastra, au anuntat cele doua parti. Compania va ramane dupa tranzactie cu circa 300 de patente si aplicatii pentru patente.

Decizia AOL vine la presiunea actionarilor pentru schimbari strategice in privinta declinului veniturilor.

Marile companii din sectorul IT au incercat in ultimii ani sa acumuleze patente, acestea fiind folosite pentru procese impotriva concurentei sau pentru protectia propriilor afaceri.

Tranzactia AOL-Microsoft este ultima dintr-o serie mai lunga.

Apple si Microsoft s-au numarat printre companiile care au cumparat patente de la compania Nortel, aflata in fliment, pentru 4,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Google a preluat Motorola Mobility si portofoliul de 17.000 de patente al companiei pentru 12,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri