Cei patru miliardari germani care controleaza Coty, mostenitorii unui imperiu cu o istorie de 189 de ani, au pastrat pana acum o discretie deplina, evitand cu succes notorietatea inerenta pozitiei lor in societate, scrie Mediafax.
Oferta de preluare lansata de Coty pentru Avon Products, de 10 miliarde de dolari, i-a impins insa in lumina reflectoarelor, companiile fiind constranse sa divulge cine sunt finantatorii tranzactiei.

Astfel, cei patru copii adoptivi ai lui Albert Reimann, Renate Reimann-Haas (60 de ani), Wolfgang Reimann (59 de ani), Stefan Reimann-Andersen (48) si Matthias Reimann-Andersen (47), detin cate un sfert din actiunile vehicului de investitii cu circuit inchis Joh. A. Benchiser SE (JAB), potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de Bloomberg.

Averea totala a familiei este de cel putin 20 miliarde de dolari, estimeaza Bloomberg.

Prin JAB, cu sediul la Viena, si subsidiarele fondului, familia Reimann detine 80% din actiunile Coty.

De asemenea, cei patru detin Labelux Group GmbH, grupul care reuneste marci ca Bally, Belstaff si Jimmy Choo, dar si Reckitt Benckiser Group, cu sediul la Londra, care are in portofoliu produse precum prezervativele Durex sau medicamentele Nurofen.

"Familia Reimann prefera sa evite atentia, delegand operatiunile de zi cu zi catre manageri profesionisti pe care i-au ales si in care au incredere", comenteaza Michael Woywode, profesor la Scoala de Business a Universitatii Mannheim, interesat de afacerile familiei.

Numele celor patru nu au aparut niciodata in vreun top international al superbogatilor, insa si-au facut aparitia saptamana trecuta, cand Avon a respins oferta nesolicitata de preluare inaintata pe 2 aprilie de Coty.

Ei locuiesc in Ludwigshafen, in regiunea Renania - Neckar, unde isi are sediul si gigantul BASF, cel mai mare producator de chimicale la nivel mondial.

Directorul general al JAB este Peter Harf, care lucreaza de 30 de ani pentru familia Reimann.

La Coty, deciziile sunt luate de presedintele Bart Becht si directorul general Bernd Beetz.

"Oferta Coty pentru copilul Avon are trei parinti - Bernd Beetz, Bart Becht si eu insumi", a spus Harf pe 5 aprilie.

Familia Reimann sprijina oferta JAB pentru Avon, potrivit unei surse apropiate familiei.

Povestea famileii Reimann a inceput in 1823, cand Johann Adam Benckiser a fondat compania care ii poarta numele in Pforzheim Germania.

Dupa cinci ani, chimistul Ludwig Reimann a devenit coproprietar al companiei. Cei doi vindeau acid citric si fosfati catre clienti din intreaga Europa. Unul dintre mostenitorii lui Benckiser a cedat ulterior participatia la companie familiei Reimann, dupa ce a iesit la pensie fara mostenitori.

In 1858, Reimann a mutat operatiunea la Ludwigshafen. Stra-stranepotul lui Ludwig Reimann, Albert, s-a implicat in afacerile familiei in 1923, la varsta de 25 de ani. El a mostenit toate actiunile companiei dupa moartea tatalui sau, in 1952. In urmatorii 10 ani, Albert Reimann a extins semnificativ gama de produse si operatiunile companiei, iar in 1960 a angajat primii manageri din afara familiei, incepand cu Martin Gruber. In 1978, Gruber a devenit directorul general al companiei.

Reimann si Gruber l-au angajat trei ani mai tarziu pe Peter Harf, fost consultant la Boston Consulting Group.

Reimann a murit in 1984, fiecare dintre cei patru copii adoptivi ai sai mostenind cate 25% din actiuni. Patru ani mai tarziu, cei patru l-au numit pe Harf in functia de director general, pe care o detine si in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri