Ungaria va impune o taxa pe tranzactiile financiare, pentru a reduce deficitul

Guvernul ungar va impune o taxa pe tranzactiile financiare anul urmator, cu incasari estimate de 50-100 miliarde de forinti (167-335 milioane euro), parte a unui program de convergenta ce include ultimele masuri pentru reducerea deficitului bugetar, potivit portalului origo.hu, citat de Portfolio si preluat de Mediafax.

Prin aceasta masura, guvernul isi va tine promisiunea de a cobori la jumatate taxa de criza impusa bancilor (la 90 de miliarde de forinti anual de la 180 miliarde de forinti), fara a reduce insa povara asupra sectorului bancar.

Detaliile programului de convergenta, care urmeaza sa fie transmis Comisiei Europene, ar putea fi finalizate chiar la reuniunea din aceasta zi (miercuri) a guvernului. Pachetul de masuri include si economii la ministere de 40 de miliarde de forinti (134 milioane euro).

Programul de convergenta urmeaza sa fie transmis in una sau doua saptamani Comisiei Europene, potrivit origo.hu.

Presa locala a scris despre planuri ale guvernului vizand noi economii din fondurile pentru subventionarea medicamentelor si bugetele ministerelor. Potrivit unor surse, in urma pachetului de reduceri de cheltuieli de la ministere "viata in aceste institutii se va schimba".

Taxa pe tranzactii financiare va fi discutata la reuniunea de guvern. Daca executivul decide impunerea unei taxe pe tranzactiile bancare sau administrarea conturilor, veniturile obtinute vor fi mai mari.

Ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, a scris saptamana trecuta, intr-un editorial, ca ar trebui implementata o taxa pe tranzactiile financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri