Directorul general al YPF a fost inlocuit cu ministrul Planificarii, Julio De Vido, iar administratia prezidentiala va trimite Congresului un proiect de lege privind nationalizarea unei participatii de 51% la companie, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Fernandez controleaza majoritatea in legislativ.

Actiunile Repsol s-au prabusit marti dimineata la Madrid cu pana la 9%, cea mai puternica scadere din ultimii trei ani.

Guvernul spaniol a anuntat marti ca va lua "masuri decisive" impotriva Argentinei in urmatoarele zile. "Guvernul spaniol pregateste masuri care vor fi anuntate in urmatoarele zile. Acestea vor fi clare si decisive", a spus ministrul spaniol al Industriei, Jose Manuel Soria.

Citeste si:

Repsol detine 57,4% din actiunile YPF, participatie evaluata la finele anului trecut la 4,1 miliarde euro, a anuntat grupul spaniol intr-un comunicat transmis bursei.

Divizia argentiniana a generat anul trecut 21% din profitul Repsol si a reprezentat destinatia a 34% din bugetul de investitii al grupului.

Repsol a adaugat ca are de recuperat 1,54 miliarde euro de la Grupo Petersen, al doilea actionar al YPF dupa marimea participatiei.

Compania spaniola a calificat decizia administratiei argentiniene drept "vadit ilegala" si a anuntat ca va lua toate masurile legale.