Bancile din Marea Britanie trebuie sa stranga 25 MLD. euro

Bancile din Anglia trebuie sa stranga capital in valoare de 25 de miliarde euro pentru a-i convinge pe investitori de siguranta sectorului bancar .

Analistii de la Barclays Capital estimeaza ca la nivel european bancile trebuie sa acumuleze capital in valoare de 145 de miliarde de euro pentru a diminua credit default swap-ul (CDS) pana la nivele acceptabile, potrivit The Telegraph.

CDS-ul este o forma de asigurare a obligatiunilor care compenseaza riscul ca cel imprumutat sa nu isi poata plati datoriile catre investitor.

Potrivit analistilor primele de a asigurare a datoriilor ale Royal Bank of Scotland si Lloyds Banking Group au atins valori record in ultimele luni. Astfel CDS pentru RBS Bank este de 316 puncte de baza (3,16% din valoarea imprumutata). Ca sa ajunga la un nivel acceptabil de 150 de puncte, banca trebuie sa acumuleze capital in valoare de 13 miliarde de euro, aproape o treime din valoarea ei actuala de piata .

De partea cealalta, Lloyds Group are o prima de asigurare de 319 puncte de baza (3,19%) si are nevoie de o majorare de capital in valoare de aproape 10 miliarde de euro. Nici Barclays, institutia mama a Barclays Capital, nu este lipsita de probleme chiar daca nevoie de numai 5 miliarde de euro.

La nivel european institutia care necesita cel mai mare aport de capital este Banco Santander, de aproape 18 miliarde de euro, estimeaza cei de la Barclays Capital.

Analistii sunt de parere ca situatia din piata va afecta majorarile de capital si ca problemele din sectorul bancar sunt legate de criza economica si solutionarea ei va duce la un acces mai usor al bancilor la piata de obligatiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri