"Comisia a evaluat ca Ungaria a luat suficiente masuri si angajamente pentru a incepe negocierile vizand asistenta preventiva", potrivit unui comunicat al executivului comunitar.

Executivul european a convenit la reuniunea de miercuri sa inchida procedura de infringement privind independenta bancii centrale a Ungariei, odata cu adoptarea legislatiei relavante.

Autoritatile ungare s-au angajat sa continue consultarile cu Banca Centrala Europeana pentru a gasi o solutie la chestiunile ramase deschise.

Ungaria s-a angajat, de asemenea, sa implementeze rapid si complet recomandarile Comisiei de la Venetia in privinta unor aspecte cheie ale reformei juridice, potrivit Comisiei.

Citeste si:

"Inainte de incheierea negocierilor, Comisia se asteapta ca angajamentele sa fie deplin implementate", se arata in comunicat.

Forintul s-a apreciat puternic in urma anuntului, de la 291,67 forinti pe euro la 289,08 forinti pe euro.

Comisia a decis la inceputul lunii martie sa continue procedurile accelerate de infringement referitoare la independenta autoritatii de protectie a datelor personale si la reformele sistemului juridic, dar si sa ceara informatii suplimentare legate de independenta bancii centrale.

Ungaria a cerut in noiembrie anul trecut un pogram preventiv de asistenta financiara de la UE si FMI, in contextul volatilitatii de pe pietele financiare.