Astfel, banca centrala a Statelor Unite a modificat prognozele de crestere economica pentru anul viitor de la 2,8-3,2% la 2,7-3,1%, respectiv pentru 2014 de la 3,3-4% la 3,1-3,6%, potrivit unui comunicat transmis miercuri seara de institutie.

Estimarile anterioare dateaza din luna ianuarie.

Fed anticipeaza scaderea somajului intr-un ritm mai accelerat decat estima in ianuarie, prognoza privind rata somajului pentru acest an fiind redusa de la 8,2-8,5% la 7,8-8%.

Totodata, institutia a ridicat prognoza privind inflatia pentu 2012 de la 1,4-1,8% la 1,9-2%, anticipand ca rata de crestere a preturilor de consum nu va depasi tinta de 2%. SUA a inregistrat anul trecut o crestere economica de 1,7%, dupa un avans de 3% in 2010, potrivit datelor Eurostat.
In trimestrul al patrulea, economia SUA a crescut cu 1,6% fata de perioada similara din anul anterior, respectiv cu 0,7% fata de trimestrul al treilea. Potrivit celor mai recente date, somajul din Statele Unite a coborat la 8,2%.

Citeste si:

Presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat meircuri ca banca centrala nu va ezita sa lanseze o noua runda de injectii de lichiditate prin achizitii de obligatiuni de stat, daca situatia economica se va inrautati, transmite Reuters.

Institutia a redus dobanzile aproape de zero in decembrie 2008, in contextul crizei financiare mondiale si recesiunii, si a cumparat in urmatoarea perioada obligatiuni guvernamentale si ipotecare de 2.300 miliarde de dolari de pe pietele secundare, prin doua runde de "relaxare cantitativa", pentru a creste lichiditatea din economie si a impinge in jos costul creditului.

Bernanke a indicat ca Fed ar putea declansa o noua runda de relaxare cantitativa, daca somajul nu va continua sa scada.