Rezerva Federala a SUA a modificat prognoza de crestere economica pentru acest an de la 2,2-2,7% la 2,4-2,9%, dar a coborat estimarile pentru urmatorii doi ani, ajustand cifrele in baza evolutiei asteptarilor privind somajul si inflatia, scrie Mediafax.
Astfel, banca centrala a Statelor Unite a modificat prognozele de crestere economica pentru anul viitor de la 2,8-3,2% la 2,7-3,1%, respectiv pentru 2014 de la 3,3-4% la 3,1-3,6%, potrivit unui comunicat transmis miercuri seara de institutie.

Estimarile anterioare dateaza din luna ianuarie.

Fed anticipeaza scaderea somajului intr-un ritm mai accelerat decat estima in ianuarie, prognoza privind rata somajului pentru acest an fiind redusa de la 8,2-8,5% la 7,8-8%.

Totodata, institutia a ridicat prognoza privind inflatia pentu 2012 de la 1,4-1,8% la 1,9-2%, anticipand ca rata de crestere a preturilor de consum nu va depasi tinta de 2%. SUA a inregistrat anul trecut o crestere economica de 1,7%, dupa un avans de 3% in 2010, potrivit datelor Eurostat.
In trimestrul al patrulea, economia SUA a crescut cu 1,6% fata de perioada similara din anul anterior, respectiv cu 0,7% fata de trimestrul al treilea. Potrivit celor mai recente date, somajul din Statele Unite a coborat la 8,2%.

Presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat meircuri ca banca centrala nu va ezita sa lanseze o noua runda de injectii de lichiditate prin achizitii de obligatiuni de stat, daca situatia economica se va inrautati, transmite Reuters.

Institutia a redus dobanzile aproape de zero in decembrie 2008, in contextul crizei financiare mondiale si recesiunii, si a cumparat in urmatoarea perioada obligatiuni guvernamentale si ipotecare de 2.300 miliarde de dolari de pe pietele secundare, prin doua runde de "relaxare cantitativa", pentru a creste lichiditatea din economie si a impinge in jos costul creditului.

Bernanke a indicat ca Fed ar putea declansa o noua runda de relaxare cantitativa, daca somajul nu va continua sa scada.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri