Producatorul de bere nord-american Molson Coors Brewing a emis obligatiuni in valoare de 1,9 miliarde de dolari pentru a asigura o parte din finantarea achizitiei companiei StarBev, cu operatiuni in Europa de Est, inclusiv Romania, de la fondul de investitii CVC Capital Partners, informeaza Mediafax.
StarBev detine in Romania compania Bergenbier SA.

Molson Coors a anuntat la inceputul lunii aprilie un acord pentru achizitia StarBev pentru 2,65 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari), potrivit Bloomberg.

Tranzactia trebuie aprobata de autoritatile pentru concurenta din mai multe state europene si ar trebui sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului.

Molson Coors a vandut obligatiuni pe cinci ani in valoare de 300 de milioane de dolari, pe zece ani in valoare de 500 de milioane si obligatiuni pe 30 de ani in valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Producatorul de bere a apelat la piata obligatiunilor in dolari pentru prima data din 2007 pentru a asigura o parte a achizitiei StarBev, potirivt datelor Bloomberg.

Achizitia va permite companiei sa se extinda pe alte piete decat America de Nord si Marea Britanie, unde are o prezenta semnificativa, iar somajul ridicat si concurenta puternica afecteaza cresterea. StarBev opereaza noua fabrici de bere in Europa Centrala si de Est, in tari precum Cehia, Ungaria, Romania si Bulgaria.

CVC a cumparat operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est, pe care le-a consolidat in StarBev, de la InBev, in 2009, dupa fuziunea acestei companii cu Anheuser-Busch. Cedarea activelor a fost necesara pentru a se obtine avizul Comisiei Europene in privinta fuziunii.

In Romania, StarBev controleaza Bergenbier, unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri