Topul a fost efectuat in urma unui sondaj la care au participat peste 223.500 de angajati timp de un an, intre martie 2011 si martie 2012, potrivit Forbes.

Angajatii tineri, cu experienta mai mica de 10 ani in locuri de munca cu norma intreaga, au dat note companiilor la care lucreaza in functie de cat sunt de multumiti si fericiti la lucru.

GE Energy, cu sediul in Atlanta, Georgia si peste 100.000 de angajati in 100 de tari, si-a adjudecat astfel prima pozitie in top.

Reprezentantii GE Energy considera ca unul dintre principalele atuuri ale companiei in relatia cu angajatii este chiar obiectul muncii - turbine eoliene, panouri solare, motoare pe bioetanol, retele electrice inteligente - produse considerate importante pentru omenire.

Citeste si:

De asemenea, angajatii tineri ai GE Energy primesc responsabilitati inca de la inceput si au un grad relativ ridicat de libertate in relatia cu clientii, astfel ca munca este mai satisfacatoare, considera compania.

Pe locul al doilea in top este lantul de magazine premium Nordstrom, cu sediul la Seattle. Compania sustine ca principalul motiv pentru care angajatii se declara multumiti si fericiti la locul de munca este spiritul competitiv promovat de management.
Nordstrom este urmata in top de compania de constructii Fluor, operatorul de zboruri spatiale United Space Alliance, compania farmaceutica AstraZeneca, constructorul de locuinte Centex, grupul farmaceutic GlaxoSmithKline, compania de servicii IT si consultanta Wipro, compania de curierat FedEx si consortiul de servicii de sanatate Kaiser Permanente.