Deutsche Lufthansa, cea mai mare companie aeriana din Germania, a anuntat, joi, planuri pentru desfiintarea a 3.500 de posturi administrative din operatiunile globale ale companiei, dintr-un total al angajatilor de 117.000, in incercarea de a reveni pe profit, transmite Reuters.

"Putem asigura locurile de munca pe termen lung si crea noi posturi daca reorganizam partea administrativa si acceptam reduceri de slujbe acum", a spus directorul general, Christoph Franz.

Lufthansa s-a descurcat mai bine in timpul crizei decat concurentii Air France-KLM si British Airways, dar Franz afirma ca operatorul german trebuie sa scada radical costurile pentru a ramane competitiv, precizeaza Mediafax.

Seful Lufthansa a promis sa imbunatateasca rezultatele cu 1,5 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2014, chiar daca marjele sunt sub presiune din cauza preturilor combustibilului, economiei slabe din Europa, dar si concurentei dure din partea companiilor low-cost si operatorilor din Orientul Mijlociu.

O treime din aceste economii urmeaza sa fie asigurate prin reducerea costurilor cu personalul.

Anuntul vine dupa ce Lufthansa a raportat, miercuri, dublarea pierderii operationale pentru primul trimestru, la 381 milioane de euro. Analistii se asteptau la un rezultat negativ de numai 289 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum explica ANOFM faptul ca doar 200 de someri au gasit un job in strainatate
Setari Cookie-uri