8 Mai 2012

Germania nu lasa loc de compromis lui Hollande: Pascul fiscal nu se renegociaza



Germania a transmis o serie de conditii viitorului presedinte al Frantei, Francois Hollande, excluzand posibilitatea renegocierii Pactului fiscal european si orice initiativa de crestere a deficitelor, scrie ziarul Le Figaro, in editia online.

"Nu este posibila renegocierea pactului bugetar european", a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel, citat de Mediafax.

"Nu este posibila renegocierea unui Pact care a fost semnat deja de 25 dintre cele 27 de state membre UE" si care are scopul consolidarii disciplinei in domeniul finantelor publice, a spus Steffen Seibert.

"Germania nu doreste o crestere a deficitelor, ci o crestere economica doar prin reforme structurale", a insistat Steffen Seibert.

Presedintele-ales al Frantei, Francois Hollande, promitea in campania electorala ca dorea sa confere constructiei europene o dimensiune de crestere economica si de stimulare a crearii locurilor de munca si prosperitatii, criticand austeritatea bugetara impusa de Germania.



Citeste si