Inteligența artificială (AI) a stârnit controverse într-o comunitate catolică din SUA, după ce ”preotul AI” a dat o serie de sfaturi… ieșite din comun.

Catholic Answers, o publicație de articole și resurse bisericești din San Diego, California a l-a lansat recent pe „Părintele Justin”, un chatbot cu inteligență artificială. Preotul virtual a fost dezmoștenit după doar o săptămână, dar creatorii săi vor permite în continuare ca chatbotul să funcționeze ca simplu „Justin”, notează decrypt.co.

Catholic Answers a declarat că „Părintele Justin” a fost conceput pentru a răspunde la întrebări despre credința catolică - doar în scopuri educaționale și de divertisment. Site-ul grupului conținea următoarea declarație: „În esență, este un motor de căutare sofisticat și nu un înlocuitor al interacțiunii umane reale. Dacă există probleme cu care vă confruntați, vă rugăm să căutați îndrumare la pastorul sau consilierul vostru spiritual”.

Răspunsurile date de „Părintele Justin” au generat însă nemulțumiri printre utilizatori. Un utilizator l-a întrebat pe acesta dacă își poate boteza copilul în Gatorade, o populară băutură energizantă pentru sportivi, iar preotul AI a răspuns afirmativ, în caz că este un botez de urgență.

Alți utilizatori s-au plâns că „Părintele Justin” s-a oferit să îi spovedească sau chiar a dat sfaturi pentru un mariaj între un frate și o soră.

În cele din urmă, calitatea de ”preot” a fost retrasă chatbotului bazat pe AI.

Sursa foto: Twitter / Catholic Answers

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri