Retragerile reprezinta aproximativ 0,2% din soldul total al depozitelor Santander UK, a declarat Steve Pateman, director executiv pe servicii bancare al subsidiarei britanice a Santander, informeaza Mediafax.

La finele anului trecut, Santander UK avea depozite de 120,1 miliarde lire sterline.

"Am avut o zi usor negativa", a afirmat Pateman.

Santander UK a incercat vineri sa-si linisteasca clientii, ingrijrati de vulnerabilitatea bancii la criza din sistemul financiar spaniol.

Spiritele au fost agitate joi si vineri de retrogradarea ratingurilor a 16 banci spaniole de catre agensia Moody's, care a coborat cu trei trepte calificativul Santander.

Citeste si:

Clientii au pus intrebari privind situatia financiara a bancii, in sucursale si la serviciile de asistenta prin telefon, a spus Pateman.

Banca a explicat ca Santander UK este complet independenta de grupul Santander si este supravegheata atent de autoritatile britanice.

Oficialul Santander a precizat ca aproximativ 70% dintre clientii sositi vineri in sucursale pentru a se interesa de situatia financiara a bancii au plecat fara sa retraga din depozite, iar ceilalti 30% "nu au putut fi convinsi".