Fitch: Asiguratorii din Spania si Italia sunt expusi la un exit al Greciei din zona euro

Asiguratorii din Spania si Italia vor fi afectati mai grav decat companiile de profil din restul Europei daca Grecia va pleca din zona euro, intrucat detin obligatiuni suverane mai riscante, considera Fitch Ratings, conform Mediafax.

Daca Grecia va iesi din uniunea monetara, Fitch va pune sub supraveghere cu implicatii negative ratingurile companiilor de asigurari din Spania si Italia, inclusiv ale Generali si Mapfre, potrivit agentiei de evaluare financiara.

"Asiguratorii italieni si spanioli sunt cei mai expusi la un exit al Greciei din zona euro, prin efectul de contagiune pe care il poate avea asupra obligatiunilor suverane ale Italiei si Spaniei, precum si ale bancilor", a afirmat Federico Faccio, analist la Fitch.

Iesirea Greciei din zona euro va urca probabil randamentul obligatiunilor Spaniei si Italiei si ale altor state indatorate din zona euro, din cauza temerilor ca si ele vor fi nevoite sa renunte la moneda unica.

O evolutie similara este anticipata si in cazul obligatiunilor bancilor tarilor afectate, multe dintre ele fiind dependente de sprijin de stat.

Asiguratorii mari din Europa au o expunere directa limitata la datoriile Greciei, dupa ce au reevaluat in scaderea detinerile, potrivit unui acord convenit anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri