FC Barcelona se aliaza cu un ONG pentru a dona e-book-uri copiilor din Africa

Organizatia non-profit Worldreader a demarat o campanie pentru distribuirea a 1 milion de book readere copiilor din Africa Subsahariana pana la sfarsitul lui 2012 in parteneriat cu echipa de fotbal spaniola FC Barcelona.

Pana acum organizatia a donat 100.000 de carti elevilor din Ghana, Kenya si Uganda. Pentru a-si extinde activitatea si in zonele subsahariene ONG-ul a apelat la jucatorii de la FC Barcelona, potrivit Wall Street Journal.

“ Vrem sa facem ceva cu adevarat diferit si sa ne folosim de imaginea fotbalistilor pentru a-i determina pe copii sa citeasca mai mult “ a declarat David Risher, co-fondatorul Worldreader, fost executiv in cadrul Amazon si Microsft.

Toate e-book-urile contin mesaje personalizate de la jucatorii Barcelonei, inclusiv de la Lionel Messi, Xavi Hernandez, Eric Abidal si Seydou Keita ,care ii incurajeaza pe copii sa nu abandoze scoala. Cartile electronice donate contin opere din literatura clasica, culegeri de povesti din Africa si ziare din toata lumea.

Worldreader a inceput in noiembrie 2010 sa distribuie carti in Ghana. Aceasta initiativa a avut ca rezultat cresterea notelor obtinute de elevii din aceasta tara cu 13 pana la 15,7%, potrivit unui studiu realizat de USAID.

Majoritatea ebook-urilor donate au fost modele Kindle, din cauza fondatorului Worldreader, David Risher, care este un fost director in cadrul Amazon.

Sursa Foto Wired.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri