Nimic nu pare sa mearga cum trebuie pentru tarile indatorate de la periferia zonei euro, nici macar vanzarile marfurilor care se numara printre principalele produse de export ale acestor tari, precum uleiul de masline, potrivit Adevarul.ro.
Pretul uleiului de masline s-a prabusit la nivelul minim din ultimii 10 ani, la 2.900 de dolari tona, fata de 6.000 de dolari tona in 2005, conform informatiilor publicate de Fondul Monetar International si citate de publicatia financiara „Financial Times”.

Produs de importanta critica

„Piata maslinelor este intr-o criza severa”, a declarat Pekka Pesonen, presedintele sindicatului fermierilor Copa-Cogeca.

„Acest produs este extrem de important pentru principalele tari producatoare in vederea mentinerii nivelului de angajari in zonele rurale”, a adaugat acesta pentru „Financial Times”.

Citeste mai multe detalii pe Adevarul.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri