Noul guvern socialist al Frantei a lansat o campanie impotriva salariilor excesive ale directorilor din companiile la care statul are participatii majoritare si vrea limitarea acestora la de cel mult 20 de ori remuneratia celui mai slab platit subaltern al acestora, potrivit Financial Times.

Abordarea noului presedinte francez, Francois Hollande, difera considerabil fata de cea a fostului sef de stat, Nicolas Sarkozy, care avea o atitudine mai prietenoasa fata de sefii companiilor, scrie Mediafax.

Potrivit premierului Frantei, Jean-Marc Ayrault, limita va fi impusa unor directori precum Henri Proglio, de la EDF, si Luc Oursel, de la Areva.

Salariile acestora ar cobori cu circa 70%, respectiv 50%, daca planul va primi avizul avocatilor si va fi implementat in forma actuala.

Proglio a castigat 1,6 milioane de euro anul trecut, de 65 de ori mai mult decat angajatul cu cel mai mic salariu la EDF.
Guvernul vrea, de asemenea, sa preseze si companii la care are participatii minoritare sa urmeze exemplul, chiar daca nu poate impune o astfel de schimbare.

Statul detine participatii importante la multe din marile companii in Franta, precum GDF Suez, Renault sau EADS.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa