Somajul din Statele Unite a urcat in luna mai pentru prima data in aproape un an, de la 8,1% in aprilie la 8,2%, dupa o perioada de declin puternic, in care a coborat de la 9,1% in august.

"Este nevoie de un cuvant mai puternic decat groaznic, pentru raportul privind piata muncii. Totul este provocat de datele economice lamentabile", a declarat Stephen Schork, presedinte al companiei Schork Group din Villanova, Pennsylvania.

In zona euro, somajul a crescut la 11%, un nou maxim istoric, reflectand impactul crizei datoriilor de stat, insotita de masuri de austeritate pe intregul continent si de un impas economic dificil pentru statele mediteraneene.

Citeste si:

Petrolul Brent cu livrare in iulie este tranzactionat in scadere cu 3,09 dolari, respectiv 3%, la 98,78 dolari pe baril, cel mai redus nivel din ultimele opt luni, declinul din acest an fiind de 8%.

Cotatia petrolului destint pietei americane este in coborare cu 2,94 dolari, sau 3,4%, la 83,59 dolari pe baril, dupa ce a atins 82,56 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins in timpul unei sedinte dupa 7 octombrie. Pretul a scazut cu 24% de la un maxim al anului, de 109,77 dolari pe baril, consemnat pe 24 februarie.