"Decizia care a fost luata pentru sustinerea Spaniei este buna, dar trebuie sa fie urmata de altele, pentru relansarea cresterii economice si redarea increderii europenilor", a declarat Ayrault.

Ministrul britanic de Externe a spus la randul sau ca Marea Britanie nu va inceta sa ceara zonei euro masuri decisive de combatere a crizei datoriilor.

"Salutam ceea ce am auzit referitor la imprumutul zonei euro pentru sistemul bancar spaniol. Nu am incetat sa cerem zonei euro sa ia masuri decisive pentru stabilizare, in special o sustinere a sectorului bancar de catre Banca Centrala Europeana, o colaborare a tarilor din zona euro pentru o mai mare convergenta fiscala, de exemplu prin introducerea obligatiunilor comune", a spus Hague la televiziunea Sky News.

Citeste si:

Spania, a patra mare economie din zona euro, a obtinut sambata un acord al zonei euro pentru un imprumut de maxim 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea si restructurarea bancilor.

Premierul spaniol Mariano Rajoy s-a declarat duminica satisfacut de acest ajutor, pentru care a sustinut ca a facut presiuni asupra partenerilor europeni, si nu invers, evitand totodata o interventie externa la nivelul intregii economii.