Comisarul european pentru Comert, belgianul Karel De Gucht, este acuzat ca a evitat plata impozitelor pentru un castig de 1,2 milioane de euro, in cadrul unei investigatii referitoare la stilul sau de viata, potrivit publicatiei economice belgiene De Tijd, citata de AFP.
De Gucht, fost sef al diplomatiei belgiene in perioada 2004-2009, si sotia sa sunt anchetati de mai multi ani de Inspectia Speciala pentru Impozite (ISI), din cadrul Ministerului Finantelor, al carei rol este combaterea fraudelor fiscale grave si organizate, scrie Mediafax.

Comisarul a incercat, fara succes, sa impiedice in justitie accesul ISI la conturile sale bancare.

Fiscul, care cerceteaza conditiile in care familia De Gucht a cumparat o a doua resedinta in Toscana (centrul Italiei), a descoperit o tranzactie de vanzare a unor actiuni ale companiei belgiene de asigurari Vista asiguratorului britanic Hill & Smith.

Potrivit publicatiei Tijd, fiscul a trimis o scrisoare lui De Gucht in care ii reproseaza ca a eludat fiscul omitand sa declare un profit de 1,2 milioane de euro realizat prin vanzarea actiunilor Vista, in 2005.

Avocatul comisarului a calificat scandalos termenul de frauda folosit de ISI. In opinia sa, profitul respectiv a fost obtinut in 2001, in momentul intrarii Hill & Smith in actionariatul Vista, fiind la acea data scutit de impozite.

Faptul ca fiscul a situat castigul in 2005 este doar pentru a evita prescrierea, care este de sapte ani in Belgia, in acest domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri