Desi nu este la fel de prestigios precum finantele sau IT-ul, sectorul de gaze naturale ar putea fi solutia care sa ajute Statele Unite sa iasa din criza. Industria gazelor naturale sustine aproximativ 2,8 milioane de locuri de munca, fie in mod direct prin companiile care se ocupa cu operatiunile de explorare si forare, fie indirect prin producatorii care folosesc combustibilul pe post de materie prima, potrivit CNBC.
Viitorul in aceasta industrie este reprezentat de gazele de sist, care pot fi exploatate prin intermediul procesului de fracturare hidraulica.

Acet proces tehnologic, impreuna cu metodele traditionale de extragere a hidrocarburilor, ar putea ajuta la valorificarea unui volum de peste 92 de miliarde de litri de gaze naturale in America de Nord, indeajuns pentru a asigura consumul pentru urmatorii 100 de ani, arata un studiu al firmei de cercetare IHS.

Potrivit datelor IHS, productia de gaze de sist va sustine cresterea economica prin investitiile de 3200 de miliarde dolari acordate sectorului intre 2010 si 2035 si prin contributia de 332 de miliarde dolari la PIB in aceeasi perioada.

De asemenea sustinerea proiectelor de exploatare va duce la scaderea preturilor si aici se poate vorbi nu doar despre combustibili ci si despre produse precum otelul, sticla, hartia, articolele de imbracaminte, materiale de constructie, productia de electricitate si de materiale plastice care depind de aceasta hidrocarbura.

In Romania, compania americana Chevron a castigat licente de explorarea pe o suprafata totala de 9000 de km patrati, in regiunea Dobrogea de nord-est si sud-est, in apropierea granitei cu Bulgaria. Tara noastra importa 20% din totalul consumului de gaze, desi cererea este mai mare de atat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri