Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut joi la 91 dolari pe baril, cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, din cauza inrautatirii perspectivelor economice, care indica un consum de energie sub asteptari, la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Piata este influentata negativ de cresterea stocurilor de titei din Statele Unite si de estimarile de contractie a activitatilor din industria prelucratoare chineza, potrivit Mediafax.
.
Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a semnalat miercuri o inrautatire a perspectivelor economice, dezamagind unii investitori care anticipau masuri agresive pentru sustinerea celei mai mari economii a lumii.

Pretul petrolului Brent, cu livrare in august, a scazut la bursa din New York cu 1,69 dolari, la 91 dolari pe baril, cel mai redus nivel dupa decembrie 2010, revenind ulterior la 91,7 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane este in scadere cu 0,8 dolari, la 80,65 dolari pe baril, dupa un minim al ultimelor opt luni, de 79,92 dolari pe baril atins in timpul tranzactiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vor creste preturile la benzina dupa atacurile din Arabia Saudita?