Tarile asiatice sunt mult mai bine pregatite pentru a depasi actualele socuri la care este supusa economia globala, datorita experientei castigate in criza regionala din 1997-1998. Cu acea ocazie, statele din Asia si-au pus la punct instrumentele prin care sa poata fi sprijinita cererea domestica si sistemele financiare nationale, a declarat Zeti Akhtar Aziz, guvernatorul bancii centrale a Malaeziei si un veteran al acelei recesiuni.
Asia este „mult mai pregatita” pentru a rezista actualelor socuri deoarece politicile indreptate in scopul sustinerii cererii pe piata domestica ancoreaza perspective de crestere, a declarat Zeti in cadrul unui discurs tinut la Jakarta, relateaza Adevarul.ro.

Increderea sa reflecta sentimentele decidentilor politici din intreaga recesiune, cei chinezi anuntand o revenire economica spectaculoasa in aceasta luna iar Indonezia declarand, in aceasta saptamana, ca sectorul sau bancar continua sa creasca in pofida crizei europene.

Cititi mai mult despre cum ajuta lectiile invatate in 1997 tarile asiatice.

Sursa foto:Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri