Increderea mediului de afaceri din Germania a coborat in iunie la minimul ultimilor doi ani, adaugandu-se la seria de informatii din aceasta saptamana care sugereaza ca problemele din zona euro incep sa afecteze cea mai mare economie din Europa.

Datele din ultima perioada sugereaza ca Germania, motorul de crestere al Europei, va inregistra probabil stagnare sau contractie in trimestrul al doilea, confirmand ca cea mai mare economie europeana nu mai este imuna la situatia dificila a vecinilor sai, scrie Wall Street Journal, informatie preluata si data publicitatii de Mediafax.

Chiar daca declinul din iunie nu a fost la fel de sever precum cel din mai, "semnaleaza ca industria germana s-a trezit la realitate, constatand ca economia tarii nu va fi crutata de criza din zona euro", noteaza Annalisa Piazza, analist de la firma de cercetare Newedge.

"Este clar ca economia germana incetineste, iar o contractie in trimestrul al doilea pare posibila", a scris si Carsten Brzeski, economist la ING Bruxelles.

Indicatorul increderii a coborat de la 106,9 puncte in mai la 105,3 puncte in iunie, potrivit sondajului Ifo, la cel mai redus nivel incepand din martie 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si