Agentia de evaluare financiara Moody's ar putea anunta o retrogradare masiva a bancilor din Spania, in noaptea de luni spre marti, dupa inchiderea inchiderea bursei din Statele Unite, potrivit unor surse citate de un cotidian din Spania, relateaza Mediafax.

Cea mai mare parte a institutiilor de credit din Spania vor fi coborate in categoria de rating "junk", nerecomandata investitorilor, potrivit surselor citate de cotidianul Expansion, preluat de MarketWatch. Doar marile banci, precum Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria si CaixaBank, vor evita retrogradarea, afirma publicatia.

Moody's a retrogradat la mijlocul lunii mai ratingul de tara al Spaniei.

Agentia a coborat calificativul suveran al tarii de la "A3" la "Baa3", pe ultima treapta din categoria recomandata investitorilor, ca urmare a cresterii poverii indatorarii, problemelor economice si accesului limitat la pietele de capital.

Spania a cerut, luni, formal statelor din zona euro ajutor financiar pentru recapitalizarea sistemului bancar.

Valoarea pachetului de sprijin, care s-ar putea ridica pana la 100 de miliarde de euro, si conditiile vor fi stabilite la 9 iulie, la viitoarea reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, a declarat seful bancii BBVA, Angelo Cano.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Finantele vor sa imprumute in decembrie sase miliarde de lei