Grecia a dezmintit joi ca a angajat functionari in 2010-2011, incalcand acordul cu UE-FMI, informatie publicata duminica de revista To Vima si preluata de presa europeana, transmite AFP.

"Grecia nu si-a incalcat niciodata angajamentele, articolul de duminica este fals", a afirmat un purtator de cuvant al Ministerului Reformei Administrative, scrie Mediafax.

Aceasta este prima reactie a noului guvern de la Atena la articolul aparut duminica, care a relatat ca in perioada 2010-2011 au fost angajati 70.000 de functionari, contrar prevederilor acordului convenit in 2010 cu UE si FMI care prevedea inlocuirea unui singur angajat din cinci care se pensioneaza.

In 2011 aceasta regula a fost inasprita, astfel ca la 10 functionari care ies din sistem poate fi angajat unul singur, iar regula va fi aplicata o perioada de trei ani, in conformitate cu noul program impus de creditorii internationali in schimbul sprijinului financiar.

Masura, una dintre cele mai importante vizand reducerea cheltuielilor publice, exclude sectoarele sanatatii, educatiei si securitatii.
"Articolul vorbeste de 70.000 de angajari, dar este vorba despre circa 20.000 in doi ani", a precizat purtatorul de cuvant.

Totusi, ministerul nu a facut publice datele referitoare la numarul functionarilor publici, recrutarile si transferurile efectuate, care sa confirme dezmintirea.

Articolul din revista To Vima a fost publicat cu o saptamana inainte de revenirea la Atena a delegatiei de experti a troicii formate din FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Se inchide Aeroportul din Bacau. Ce vor face companiile aeriene?
Setari Cookie-uri