Mariaj pe piata berii: AB InBev cumpara producatorul Corona

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator de bere din lume, va prelua integral grupul mexican Modelo, pentru 20,1 miliarde de dolari in cash, adaugandu-si astfel la portofoliu cunoscuta marca Corona, transmite Bloomberg.

AB InBev, formata in 2008 prin fuziunea Anheuser-Busch (SUA) cu InBev (Belgia), va plati cu circa 30% mai mult fata de cotatia bursiera a Modelo din 25 iunie, ultima sedinta de tranzactionare inainte ca informatiile privind discutiile dintre cele doua companii sa devina publice, informeaza Mediafax.

Gigantul berii isi consolideaza astfel pozitia pe pietele emergente si castiga Corona, una dintre cele mai cunoscute marci de bere la nivel mondial.

Tarile in dezvoltare sunt taramul fagaduintei pentru companiile cu prezenta importanta in Europa si America de Nord, unde somajul ridicat si conditiile economice dificile imping in jos vanzarile.

AB InBev, care produce beri ca Budweiser, Beck's, Stella Artois sau Leffe, estimeaza ca fuziuena cu Modelo va genera castiguri de cel putin 600 milioane de dolari pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri