Criza datoriilor din zona euro provoaca Germaniei mai putine daune decat prabusirea Lehman Brothers, in 2008, cand economia germana s-a contractat cu circa 5%, a declarat cancelarul Angela Merkel, in timpul unei vizite in Indonezia, relateaza publicatia The Guardian, potrivit Mediafax.
Merkel a anticipat la Jakarta ca economia germana va avea crestere in acest an, in pofida crizei din zona euro.

"In acest an vom continua sa inregistram crestere, dar va fi mai slaba, deoarece exporturile pe alte piete europene sunt mai putin solide decat in mod obisnuit. Vom avea totusi o crestere usoara", a spus Merkel.
Cancelarul a tinut totusi sa sublinieze ca criza din 2008/2009 nu a fost lasata in urma.

Liderii europeni au convenit la summitul de la sfarsitul lunii iunie masuri de sustinere a statelor aflate in dificultate si au pregatit construirea unei uniuni bancare la nivelul zonei euro, cu supraveghere comuna, garantare comuna a depozitelor si recapitalizare directa de la fondul de urgenta.

Ministrii de Finante din zona euro s-au reunit luni pentru primii pasi spre aplicarea acestor masuri. Participantii au decis ca bancile spaniole cu probleme financiare sa primeasca 30 de miliarde de euro pana la sfarsitul lunii iulie. In plus, oficialii europeni au amanat o decizie privind posibile concesii in programul de finantare externa derulat cu Irlanda si au promis ca vor evita o criza a creditelor in Grecia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri