"Suntem constienti ca mai multa solidaritate presupune mai multa integrare, adica mai putina suveranitate. Problema Frantei nu este suveranitatea. Criza este extrem de profunda, vrem sa organizam aceasta solidaritate pentru a fi puternici in fata pietelor", a spus Cazeneuve intr-un interviu, informeaza Mediafax.

Presedintele francez Francois Hollande a promovat ideea obligatiunilor comune, asumate de toate cele 17 state din zona euro, pentru a ajuta statele aflate in dificultate sa se imprumute mai ieftin.

Mai multi politicieni germani au replicat atunci ca, daca Franta vrea euro-obligatiuni unice, ar trebui sa fie pregatita sa cedeze suveranitatea asupra finantelor publice catre institutii europene.

Cancelarul german Angela Merkel a indicat ca ar accepta ideea obligatiunilor comune in zona euro numai dupa o integrare politica profunda in Europa.

Cazeneuve a afirmat sa se asteapta ca guvernele din zona euro sa convina pana la sfarsitul anului un sistem comun de supraveghere bancara, a carui implementare va reduce tensiunile de pe pietele financiare.