Profitul Wells Fargo, institutia de credit cu cea mai mare capitalizare din SUA, a crescut cu 17% in trimestrul al doilea, la nivelul record de 4,62 miliarde de dolari, ca urmare a declinului costurilor si rezultatelor bune ale operatiunilor ipotecare, potrivit Mediafax.
Wells Fargo este cel mai mare creditor de pe piata ipotecara americana.

Castigul pe actiune a urcat de la 70 de centi in trimestrul al doilea al anului trecut la 82 de centi, in timp ce analistii estimau un profit de 81 de centi.

Directorul general, John Stumpf, a contracarat impactul dobanzilor reduse si marjele scazute prin cresterea creditarii ipotecare si achizitii de portofolii de imprumuturi de la bancile europene. Wells Fargo acopera circa o treime din noile ipoteci din SUA si ar putea tinti chiar o cota de 40% din piata. In plus, banca vrea sa scada cu 1,5 miliarde de dolari costurile trimestriale pana la sfarsitul anului.

Compania de investitii Berkshire Hathaway, condusa de miliardarul american Warren Buffett, este cel mai mare actionar al Wells Fargo, cu o participatie de 7%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri