Posibilitatea ca Brainard sa fie aleasa succesor al lui King a fost mentionata intr-un articol al cotidianului britanic The Telegraph, citat de Mediafax.

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, care comenteaza informatia din The Telegraph, sansele ca Brainard sa fie desemnata succesor al actualului guvernator sunt insa foarte reduse sau chiar imaginare.

Mandatul lui King se incheie in iunie 2013.

Brainard este responsabila de afacerile internationale in cadrul Trezoreriei SUA si este un consilier apropiat al secretarului de stat, Timothy Geithner.

"Lasand deoparte daca este posibil, logistic sau legal, ca un american sa detina postul, ideea evidentiaza faptul ca numeroasele scandaluri financiare au afectat reputatia multor oficiali britanici care s-au considerat de mult timp a fi in cursa", noteaza Wall Street Journal.

Subsecretarul american de stat "si-a construit o reputatie pentru diplomatie pragmatica si are increderea unora dintre bancherii de top din Londra", scrie publicatia britanica.

O eventuala candidatura a acesteia ar avea sanse reduse, insa "unii cred ca o persoana din exterior, neafectata de cultura Bancii Angliei, este exact ce are nevoie institutia pentru a-si reveni", potrivit The Telegraph.

O decizie privind un succesor al lui King este asteptata in urmatoarele luni.

Sursa foto:wikipedia.org