Premierul Greciei, Antonis Samaras, a cerut luni membrilor Guvernului, prin intermediul unei scrisori, sa ia masuri drastice pentru eliminarea risipei si reducerea birocratiei, dar si pentru imbunatatirea serviciilor oferite populatiei, relateaza publicatia Kathimerini, citata de Mediafax.
Samaras, seful coalitiei tripartite aflate la guvernare, a afirmat in scrisoare ca una dintre schimbarile fundamentale care trebuie facute este cea in administratia de stat.

"Obiectivul nostru principal este sa cream o administratie eficienta si functionala, care poate contribui la crestere si care sa sustina cetateanul", a aratat Samaras.

Premierul a spus ca in urmatoarele cateva zile va incepe, in colaborare cu un grup de lucru al UE, o evaluare a structurii tuturor ministerelor si a organismelor aflate in subordinea lor, in vederea identificarii si eliminarii disfunctionalitatilor din administratia publica.

Rezultatul va fi reformarea serviciilor publice prin fuziuni si inchideri ale unitatilor inactive.

Apelul lui Samaras vine inaintea unor intalniri ale ministrului de Finante Yannis Stournaras cu ceilelti membri ai Cabinetului, pentru finalizarea programului de economii de 11,6 miliarde de euro pentru urmatorii doi ani, cerut de creditorii internationali inainte de orice fel de concesie in planul de salvare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri