Profitul Morgan Stanley a scazut cu 50% in T2. Afla de ce

Profitul bancii americane Morgan Stanley a scazut cu 50% in trimestrul al doilea, la 591 milioane de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a declinului veniturilor din tranzactii cu actiuni si obligatiuni, potrivit MarketWatch.

Morgan Stanley a primit foarte multa atentie in ultimele saptamani, dupa ce a fost aranjorul principal la oferta publica initiala a Facebook. Banca a fost criticata puternic pentru rolul avut in una din cele mai controversate listari pe bursa din Statele Unite, potrivit Mediafax.

De asemenea, Moody's a retrogradat in iunie Morgan Stanley, parte a unei revizuiri a ratingurilor mai multor mari banci americane, care reflecta declinul profitabilitatii intr-o industrie afectata de incetinirea economica, reglementarile mai dure si nervozitatea investitorilor.

Veniturile au scazut cu 24%, la 6,95 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune s-a situat la 29 de centi, fata de 38 de cenmti in trimestrul al doilea al anului trecut. Excluzand ajustari contabile legate de evolutia costurilor de imprumut ale bancii, profitul s-a situat la 16 centi pe actiune, mult sub estimarea de 29 de centi a analistilor consultati de Bloomberg.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri