AIG a rascumparat 60% din actiunile vandute de stat, platind 3 miliarde de dolari, a anuntat Departamentul Trezoreriei de la Washington.

Compania incearca sa rascumpere cat mai rapid participatia detinuta de stat, pentru a-si recastiga independenta si a creste valoarea actiunilor.

Asiguratorul a obtinut fondurile necesare pentru rascumparari prin vanzarea mai multor active, inclusiv o parte din operatiunile din Asia.

Trezoreria SUA a vandut actiunile cu preturi intre 29 de dolari si 30,5 dolari pe actiune, fata de 31,34 de dolari la finalul sedintei de vineri pe bursa de la New York.

Citeste si:

Guvernul trebuie sa obtina un pret mediu de cel putin 28,27 dolari pentru participatia la AIG, pentru a nu iesi in pierdere dupa nationalizarea companiei, in anul 2008. Ajutoarele acordate atunci asiguratorului au depasit 180 miliarde de dolari.

Pana in prezent, statul american a obtinut peste 22 miliarde de dolari prin vanzarea actiunilor la AIG, reducand expunerea guvernului pe companie la aproximativ 25 miliarde de dolari.

Dupa nationalizare, statul detinea 92% din titluri, iar prima runda de privatizare a avut loc in luna mai a anului trecut.