Cea mai veche companie de transport maritim de marfa, Stephenson Clarke Shipping din Marea Britanie, infiintata in 1730, a vandut ultima nava si iese din afaceri, din cauza concurentei foarte ridicate, care a condus la declinul puternic al tarifelor in ultimii ani, transmite Bloomberg.

Stephenson Clarke Shipping a intrat in proces de lichidare, potrivit unui anunt al lichidatorului, firma de contabilitate Tait Walker. Compania de transport maritim, care mai are doar noua angajati, a vandut ultima nava in iulie, informeaza Mediafax.

Indicatorul Baltic Dry Index, format in baza tarifelor pentru transportul de materii prime precum cereale sau carbune, este in scadere cu 55% in acest an si ar putea inregistra al patrulea an de declin in ultimii cinci, potrivit datelor Bloomberg.

"Anuntul privind Stephenson Clarke arata cat de dificil a devenit climatul economic pentru transportul maritim. Stephenson Clarke era o companie istorica si un membru vechi pana recent si ne pare rau sa auzim astfel de vesti", se arata intr-un comunicat al Camerei de Transport Maritim din Marea Britanie.

Industria de transport maritim din Marea Britanie a avut venituri de 12,6 miliarde de lire sterline (19,7 miliarde de dolari) in 2010, potrivit celor mai recente date.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Număr record de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în SUA
Setari Cookie-uri