Media estimarilor economistilor contactati de Bloomberg indica un avans de 0,2% pentru trimestrul al doilea. Fata de trimestrul al doilea al anului trecut, Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu 1%, scrie Mediafax.

Cea mai mare economie europeana pare ca a sfidat criza in primele sase luni ale anului, inregistrand crestere economica si un somaj aflat la minimul ultimilor 20 de ani. Consumul a fost incurajat de majorarea salariilor.

Germania incepe insa sa dea semne de vulnerabilitate la criza datoriilor de stat. Cu sapte state din zona euro aflate oficial in recesiune tehnica, cererea pentru bunurile exportate de Germania este tot mai slaba pe principala piata de export.

Increderea mediului de afaceri german in economie a scazut in iulie pentru cea de-a treia luna consecutiv, iar industria manufacturiera este in contractie.

Cresterea economica a Germaniei a prevenit in primul trimestru intrarea zonei euro in recesiune, economia celor 17 state stagnand comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, cand a scazut cu 0,3% din PIB.
Economistii considera insa ca performantele Germaniei nu vor fi suficiente pentru a impiedica scaderea economiei zonei euro si in trimestrul al doilea, fiind anticipata o contractie de 0,2% din PIB.

Comisia Europeana anticipeaza o contractie de 0,3% din PIB pentru acest an in zona euro.

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a majorat in iunie prognoza de crestere economica pentru 2012 de la 0,6% la 1% din PIB, datorita imbunatatirii proiectiilor privind consumul intern.