Economia Frantei a stagnat in trimestrul al doilea, evitand prima contractie din ultimii trei ani, datorita cresterii cheltuielilor la nivelul companiilor si guvernului, transmite Bloomberg.
Media estimarilor economistilor contactati de Bloomberg indica un declin de 0,1% din PIB in Franta in trimestrul al doilea, scrie Mediafax.

Raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, economia franceza a crescut cu 0,3% din PIB, potrivit datelor prezentate marti de biroul de statistica de la Londra.

Administratia condusa de presedintele Francois Hollande incearca sa reduca deficitul bugetar si sa estompeze efectele recesiunii din Italia si Spania, doi dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai Frantei.

In Germania, Produsul Intern Brut a crescut in trimestrul al doilea cu 0,3% fata de primele trei luni ale anului, respectiv cu 1% raportat la perioada similara din 2011.

Investitiile in active fixe au urcat in Franta cu 0,6% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru, in timp ce cheltuielile publice au avansat cu 0,5%, iar exporturile cu 0,2%. Importurile au crescut cu 1,8%, in timp ce cheltuielile populatiei au coborat cu 0,2% dupa ce crescusera in primele trei luni cu 0,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri