Sectorul ungar al conductei Nabucco, care traverseaza 384 km din teritoriul tarii vecine, a obtinut recent ultima autorizatie de mediu necesara, anunta oficialii proiectului de gazoduct.
Ungaria este primul stat in care Nabucco a incheiat cu succes procesul de obtinere a autorizatiei de mediu.

Conducta Nabucco va transporta gaz din vecinatatea granitei turco-bulgare, prin Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, avand terminatia langa centrul de distributie Central European Gas Hub la Baumgarten.

„Acordarea acestei autorizatii este un substantial pas inainte in Ungaria si reprezinta stadiul avansat al dezvoltarii Nabucco West. Bazata pe Acordul Inter- guvernamental, cooperarea cu autoritatile ungare a fost exemplara. Ne confirmam angajamentul de a respecta bunele practici in concordanta cu reglementarile nationale si internationale", a declarat Reinhard Mitschek (foto), directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

La randul sau, Gabor Bercsi, directorul executiv la Companiei Nationale Nabucco in Ungaria, a declarat ca urmatorii pasi in Ungaria sunt finalizarea proiectului Front End Engineering and Design (Conceptie si tehnologie terminale frontale) pentru Nabucco West si continuarea procesului de obtinere a autorizatiilor necesare de constructie.

Metoda de obtinere a Autorizatiei de Mediu in Ungaria este un proces in doua etape pe care Nabucco l-a inceput in primul trimestru al anului 2010 prin depunerea documentatiei de Evaluare preliminara a impactului asupra mediului (PEIA), la patru Inspectorate pentru Protectia Mediului, conservarii naturii si apelor (IENW).

In urma deciziei pozitive a tuturor celor patru IENW-uri, in septembrie 2010, a fost initiata cea de-a doua parte a procesului, prin inaintarea catre aceleasi autoritati a studiilor EIA aprofundate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri