Ungaria este primul stat in care Nabucco a incheiat cu succes procesul de obtinere a autorizatiei de mediu.

Conducta Nabucco va transporta gaz din vecinatatea granitei turco-bulgare, prin Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, avand terminatia langa centrul de distributie Central European Gas Hub la Baumgarten.

„Acordarea acestei autorizatii este un substantial pas inainte in Ungaria si reprezinta stadiul avansat al dezvoltarii Nabucco West. Bazata pe Acordul Inter- guvernamental, cooperarea cu autoritatile ungare a fost exemplara. Ne confirmam angajamentul de a respecta bunele practici in concordanta cu reglementarile nationale si internationale", a declarat Reinhard Mitschek (foto), directorul executiv al Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

La randul sau, Gabor Bercsi, directorul executiv la Companiei Nationale Nabucco in Ungaria, a declarat ca urmatorii pasi in Ungaria sunt finalizarea proiectului Front End Engineering and Design (Conceptie si tehnologie terminale frontale) pentru Nabucco West si continuarea procesului de obtinere a autorizatiilor necesare de constructie.

Metoda de obtinere a Autorizatiei de Mediu in Ungaria este un proces in doua etape pe care Nabucco l-a inceput in primul trimestru al anului 2010 prin depunerea documentatiei de Evaluare preliminara a impactului asupra mediului (PEIA), la patru Inspectorate pentru Protectia Mediului, conservarii naturii si apelor (IENW).

In urma deciziei pozitive a tuturor celor patru IENW-uri, in septembrie 2010, a fost initiata cea de-a doua parte a procesului, prin inaintarea catre aceleasi autoritati a studiilor EIA aprofundate.