Oficial Fed: Rezerva Federala nu poate rezolva singura toate problemele economiei SUA

Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite nu poate rezolva singura toate problemele economiei americane, a declarat seful Fed din Richmond, Jeffrey Lacker, care pledeaza pentru eliminarea dezechilibrelor bugetare, transmite AFP.

'Politica monetara poate avea efecte pozitive puternice asupra unei economii, dar nu poate fi un panaceu", a afirmat Lacker intr-un discurs sustinut la Atlanta, scrie Mediafax.

Lacker a apreciat ca cresterea economica lenta, la trei ani de la inceputul redresarii, si nivelul ridicat al somajului, in special a celui de lunga durata, "pot fi atribuite, cel putin partial, dezechilibrelor fundamentale care nu au fost inca rezolvate".

In opinia sa, situatia implica dificultati redutabile pentru responsabilii politicii monetare.

"Exista riscul ca politica monetara sa fie folosita agresiv si inutil pentru rezolvarea problemelor economice care nu pot fi solutionare decat prin reforme bugetare care implica alegeri dificile in alocarea resurselor publice", a spus oficialul Fed.

Lacker a facut referire la situatia bugetara a SUA, unde datoria publica a atins 100% din PIB si se mentine pe un trend ascendent, din cauza incapacitatii Congresului de a stabili un plan de echilibrare a finantelor tarii.

Fed practica de peste trei ani si jumatate o politica ultrarelaxata, de mentinere a dobanzii cheie aproape de nivelul zero si de interventie asupra dobanzilor pe termen lung prin operatiuni de achizitie si vanzare de titluri financiare pe piete.

Sursa foto: federalreserve.govTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fosta catedrală creştină Sfânta Sofia din Istanbul devine moschee
Setari Cookie-uri