Divergente pe tema comunicarii lui Merkel si Hollande cu privire la Grecia

Intalnirea Angelei Merkel cu François Hollande la Berlin, va fi precedata de o scurta declaratie pentru presa a celor doi lideri, asa cum doreste cancelarul german, in timp ce Parisul ar dori o comunicare mai elaborata, a anuntat o sursa diplomatica franceza, relateaza AFP.

Presedintele francez François Hollande, "care nu a vorbit despre Grecia de mult timp, ar dori sa comunice" mai mult, a declarat aceasta sursa pentru AFP. Insa aceasta divergenta cu privire la modul de comunicare "nu vrea sa insemne ca exista o divergenta de fond" cu privire la dosarul grec intre Berlin si Paris, a insistat ea, potrivit Mediafax.

Astfel, este luata in considerare o intalnire a lui Hollande cu presa franceza la Ambasada Frantei, dupa cina cu Merkel, a precizat sursa citata.

Contactata de AFP, Cancelaria germana nu a dorit sa comenteze aceasta informatie.

Declaratia de presa a celor doi lideri este prevazuta la sosirea presedintelui francez la sediul Cancelariei, la ora locala 19.00 (20.00, ora Romaniei). Parisul ar fi preferat o conferinta de presa clasica, ce ofera jurnalistilor posibilitatea sa puna intrebari, asa cum s-a procedat pana in prezent in cadrul vizitei unui presedinte francez, potrivit sursei franceze.

Merkel pare sa doreasca sa comunice cat mai putin posibil pentru moment, atat timp cat nu a fost luata o decizie in dosarul grec, potrivit acestei surse. Ea pare ca doreste sa nu lase sa apara nicio nuanta intre pozitiile franceze si germane.

Intalnirea celor doi influenti lideri europeni se afla in centrul unui adevarat balet diplomatic, in cursul caruia s-ar putea decide o flexibilizare a conditiilor de austeritate impuse Atenei, in vederea salvarii sale financiare.

Premierul grec Antonis Samaras ar vrea sa obtina o amanare de doi ani, pana in 2016, a revenirii la un echilibru al conturilor publice, prevazuta pana in prezent pentru 2014. "Tot ceea ce vrem este un pic de aer, pentru a repune economia pe drum si a creste veniturile statului", a declarat Samaras intr-un interviu pentru editia de miercuri a cotidianul popular Bild.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri